Gamla filmer nysedda

Nu är det hög tid för mig att berätta om två bra filmer jag sett på senaste tiden. Ni har säkert hört talas om dem. 🙂

Först ut är Factory Girl. Om ni läser modebloggar har denna film inte undgått er eftersom bilder på Sienna Miller klädd som Edie Segdwick spreds som en flodvåg då denna film spelades in. Den kom dock aldrig på bio i Sverige.
Filmen handlar som sagt om Edie Segdwick som under sextiotalet var Andy Warhols musa. Hon medverkade i hans filmer och var.. allmänt inspirerande liksom. I början av filmen är det fest, sex, droger och konst som gäller och alla är fabulösa. Modet är inspirerande och Edie bär örhängen av största slaget.
Efter ett tag märker man att den där Warhol inte alls är en sympatisk typ och när Edie, som blivit utsatt för incest under barndomen, har problem med psyket och drogerna lyfter han inte ett finger. 
Filmen är svår att beskriva och deprimerande, precis som en bra film ska vara.

Den andra filmen är Virgin Suicides som jag sett tidigare men inte kom ihåg ett dugg av. Men jag var tvungen att köpa den igår inne på Virgin eftersom den 1. Innehåller Kirsten Dunst och 2. Är gjord av Sophia Coppola.
Även denna film är deprimerande och svår att beskriva men så är de flesta filmer jag gillar. De handlar inte om så mycket men ändå är de så nedrans bra.
Iaf, denna film handlar om fem systrar och utspelar sig på 70-talet. Historien berättas av ett gäng grannpojkar som blev besatta av flickorna och deras öde. Filmen börjar med att den yngsta systern försöker ta livet av sig. De stränga och religiösa föräldrarna kan inte förstå vad de gjort fel. De släpper lite på sitt hårda grepp om de övriga fyra tjejerna och låter dem till och med gå på skoldansen med .. boys! (En spelad av Josh Hartnett med extremt ful peruk.) Lux, Kirstens karaktär självklart, screws up det hela och det leder till att flickorna blir helt isolerade och tagna ur skolan. And theyre fading and fading away…

Jag kan egentligen inte förklara någon av dessa filmer, ni måste helt enkelt se dem! Bra som sjutton var de båda två.

Om ni har några filmtips till mig, snälla ge mig dem! Jag gillar filmer som är inspirerande, deprimerande, konstiga, innehåller mycket cigaretter, lite knark.. och snygga kläder. Ingen romantik, high-school eller feelgood.

Written by admin

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *